Andreas Ipsen: Venstre er imod økologisk regning til pensionister

18. januar 2017

I BRK har vi vedtaget, at 60 % af fødevarerne i vores madservice skal være økologiske, og det står vi ved, men da vi behandlede sagen blev det sagt flere gange, at det ikke ville komme til at koste mere for dem der skulle have mad fra BRK.

En økologisk produktion kræver mere personale i forarbejdningsprocessen, hvis merprisen på den økologiske vare skal holdes bare nogenlunde nede. Lokale økologiske fødevarer kommer ”med jord på”, og kræver derfor mere forarbejdning og derfor flere personaleressourcer.

Det er derfor ikke muligt at sænke produktionsomkostningerne, da udgiften til personale er nødvendig at fastholde, for at kunne opretholde den opnåede økologi procent på over 60 %.

De Vika anbefaler på denne baggrund, at taksterne hæves pr. 1. marts 2017.

Da det er os politikere der har bestemt at det skal være sådan, mener vi i VENSTRE ikke at man skal sende regningen til de ældre som har mindst at gøre med.

Bestemmer vi noget som alle skal, så skal vi også finde penge til det, så det ikke kommer til at gå ud over en lille gruppe ældre, som man ikke har spurgt, om de vil have økologisk mad, det kunne man jo starte med.