Britt Bager - politisk ordfører for Venstre

13. maj 2018

Britt Bager er Venstres nye politiske ordfører, efter at Jakob Ellemann Jensen er blevet udnævnt til miljø- og fødevareminister.

Både Venstre og Bornholm kan være godt tilfreds med, at hun blev valgt til den vigtige post. Som kulturordfører var Britt med til at sikre hestevæddeløbssportens overlevelse efter en periode, hvor Marianne Jelved som kulturminister var tæt på at kvæle den sport, som kaldes Bornholms nationalsport.

Britt Bager er en både sympatisk og meget dygtig politiker, der tager henvendelser fra vælgerne seriøst. På Bornholm får vi lejlighed til at møde hende ved Folkemødet, idet hun har givet tilsagn om at være på Bornholm alle dagene.

Britt Bager blev født i Grenå. Hendes mor er skolesekretær på en friskole, og hendes far er gårdejer og driver et revisionsfirma. Hun havde stor interesse for heste, og efter 10. klasse i Grenå havde hun et års arbejdsophold på et tysk hestestutteri. Hun blev student fra Grenå Handelsskole i 1997, og de næste år arbejdede hun i Codan forsikring som kontorelev.

I 2000 begyndte hun som stewardesse hos SAS. Mens hun arbejde for dette flyselskab, gennemførte hun en række uddannelser: cand. jur. fra Aarhus Universitet, cand. soc. i politisk kommunikation og ledelse fra Copenhagen Business School og master i journalistik fra Syddansk Universitet. I 2013 blev hun ansat som presserådgiver i Skatteministeriet.

Ved Folketingsvalget 2015 opnåede Britt Bager 7.306 personlige stemmer og fik et kredsmandat i Østjyllands Storkreds.