Flyt statslige arbejdspladser ud af København

18. januar 2017

Publiceret af Peter Juel Jensen:

Christiansborg ligger i København – så det er naturligt og hensigtsmæssigt, at ministerierne også ligger der. Men med styrelserne er det en ganske anden sag. Der findes ikke én eneste grund til at styrelserne ikke kan fordeles mere ligeligt i Danmark.

Det er blevet diskuteret op og ned af stolper - og den 21. maj blev et forslag om netop udflytning af statslige arbejdspladser stemt ned af Socialdemokraterne, De Radikale, SF og Enhedslisten. Men slaget udkæmpes stadig. Og en valgkamp er den perfekte mulighed, for at sætte fokus på betydningen af statslige arbejdspladser

”I nogle egne af Danmark, hvor flere arbejdspladser i den grad står øverst på ønskelisten, ville det betyde alverden at få en statslig arbejdsplads placeret lokalt. F.eks. her på Bornholm. Det havde været rart at vi havde flere arbejdspladser, hvor både viden og uddannelsesniveau spillede en rolle. Dels fordi, der ville give et kærkomment tilskud til vores kommunekasse, det ville give aktivitet, bosætning, og kunne også betyde, at der kom flere arbejdspladser, hvor vi kunne få nogle af de arbejdspladser der kunne understøtte vores styrkepositioner. Ligesom, denne type arbejdspladser også kunne være med til at øge mulighederne, for at få øget kvalificeret arbejdskraft, da akademikere jo har en tendens til at gifte sig med hinanden. Flere bornholmske virksomheder har den udfordring, at det er vanskeligt at få de nøgle medarbejdere, der gør at man kan få mere viden og innovation ind i produkterne. Dette handler ikke kun om valgkamp, men om at sikre jobskabelse og tilflytning, som har en enorm betydning for udvikling og vækst i lokalsamfundet”.

Og jeg står ikke alene, gode kollegaer som Hans Christian Schmidt, Troels Lund Poulsen, Lars Christian Lilleholt og Søren Gade, er med på vognen!

Yderområderne skal have politisk bevågenhed

Vi er enige om, at fordelingen af statslige arbejdspladser skal være mere ligelig i fremtiden, så ikke bare København, men også resten af landet kan få glæde af dem og derfor lancerer vi alle underskriftsindsamlingen i vores respektive kredse i henholdsvis Østjylland, på Fyn, Bornholm og i Nordjylland.

Siden 2011 er der ifølge et svar til Finansudvalget kommet tæt på 4.000 offentlige arbejdspladser til København og omegn, der er i en tid, hvor alle andre egne af landet, har mistet arbejdspladser.  Vi er simpelthen nødt til at få vendt strømmen, hvis ikke alle offentlige arbejdspladser skal ende i hovedstaden, ”Vi skal sikre vækst og udvikling i hele Danmark og hvis det skal lykkes så er det på høje tid at vi flytter arbejdspladser ud af København. Der flytter hver måned 1.100 mennesker til Købehavn, samtidig med at store dele af landet oplever en affolkning, så hvis vi skal sikre udviklingen i resten landet, så er vi nødt til at gribe ind. Nu skal vi ikke snakke mere, nu skal vi altså handle – og udflytning af statslige arbejdspladser, er en helt naturlig del af den plan”.

Denne udfordring kræver handling, så jeg vil opfordre til at man uanset partifarve vil være med til kæmpe for sagen sammen, ved at skrive under på underskriftsindsamlingen.