Folkemøde 2022

15. juni 2022

FOLKEMØDE 2022

Folkemødet i 2022 afvikles i dagene 16. - 19. juni 2022 i Allinge.

Læs mere om Folkemødet på

https://folkemoedet.dk/program/programmet-for-folkemodet-2022/

TORSDAG DEN 16. JUNI

HVAD FORVENTER DU TIL FOLKEMØDET?
Danchels Hus- Torsdag d. 16. juni 12:00-12:454

VU’ere snakker om deres forventninger til Folkemødet. Her vil der blive snakket om, hvordan tidligere folkemøder er gået, samt hvad de forskellige deltagere ser frem til, om det er debatterne, samtalerne, stemingen eller noget helt fjerde. Emner der vil blive vendt er bl.a. forventninger, ønsker og hvordan det er at være ung deltager til Folkemødet. Nogle af deltagerne har aldrig været på Folkemødet, andre er mere erfarne, derfor vil forskellen mellem deltagernes spille en rolle i snakken. Arrangementet skiller sig ud fra de hårde debatter, hvor tonen og tempoet er højt.

DE OLYMPISKE LEGE KOMMER TIL DANMARK - ALLINGE BLIVER OL BY.
Danchels Hus - Torsdag d. 16. juni 13:30-14:30

Åbning af Venstres Hus m. Jan E. Jørgensen. Gå ikke glip af åbningsceremonien, hvor den olympiske ild tændes med den olympiske fakkel af ingen ringere end Bertel Haarder. Bagefter går de olympiske discipliner i gang. Fodbold med ukendt verdensstjerne. Stang-tennis, 25 cm svømning og ikke mindst tovtrækning - kom forbi og måske er det dig, der vinder en OL guldmedalje.

HJORT FREDERIKSEN SER TILBAGE PÅ ET LANGT LIV I POLITIK
Danchels Hus - Torsdag d. 16. juni 15:30-16:15

Claus Hjort Frederiksen bliver interviewet om sit liv i politik - herunder også den aktuelle sag.
- Herunder også om den aktuelle sag vedrørende sigtelsen for landsforræderi.

GRØN FRIHED ELLER KLIMABUREAUKRATI?
Danchels Hus - Torsdag d. 16. juni 16:30-17:00

Lad markedskræfterne drive den grønne omstilling! Virksomhederne og forbrugerne ved langt bedre end politikere og bureaukratier, hvordan vi når klimamålene på en økonomisk effektiv måde. Erhvervslivet, Dansk Erhverv og Venstre tager sammen debatten om, hvordan den grønne skattereform kan frigive markedets innovationskraft til klimaet, mens statslig detailstyring og støttepuljer i dag hæmmer den. Om, hvordan et klimamærke kan hjælpe forbrugerne med at træffe grønne valg, så vi slipper for forbud og påbud fra Christiansborg. Og om, hvordan vi hurtigst muligt og mest effektivt får den russiske gas ud af vores opvarmning.

FRA TRUCKKØRER TIL ROBOTFØRER: TECH-KØREKORT TIL FREMTIDEN
Danchels Hus - Torsdag d. 16. juni 16:30-17:30

Teknologipagten inviterer til debat om digitalisering og efteruddannelse. Den teknologiske udvikling går hurtigt, og det stiller store krav til arbejdsstyrkens kompetencer – særligt indenfor it og teknologi. Samtidig har mere end 1 million danskere svage it-færdigheder. Det gør kompetenceudvikling og efteruddannelse centralt – men har vi det rigtige udbud, og hvordan øger vi deltagelsen i efteruddannelse? Kom med, når Teknologi-pagten inviterer til debat om efteruddannelse indenfor digital og teknologisk opkvalificering.

FREDAG DEN 17. JUNI

GO' MORGEN TIL FREMTIDENS KOMPETENCER
Danchels Hus - Fredag d. 17. juni 08:00-10:00

Teknologipagten og KomDigital inviterer til debat om fremtidens digitale kompetencebehov. Debatten belyser, hvad behovet og konsekvenserne er, hvis vi ikke prioriterer digital opkvalificering på tværs af samfund og erhverv. Der vil være præsentation af gode erfaringer, løsninger og identifikation af udfordringer på de forskellige niveauer af digitale kompetencer. Ud fra vores samlede erfaringer udvikler vi i fællesskab 10 pejlemærker ift. digital opkvalificering af SMV’er. Der vil være oplæg om fremtidens behov for digitale og teknologiske kompetencer v. Anders Thomsen, markedsdirektør for Digital, Rådgivning og Service i Dansk Erhverv. Samt vidensdeling og præsentation af gode erfaringer med kompetenceløft ift. tech og digitalisering v. Sofie Rasmussen, projektleder KomDigital, Mette Beck-Nielsen, direktør Digital Dogme, Christine Sørensen, politisk chef Google i Norden og Jakob Frølund, chef for København Lufthavns træningsakademi.
Facilitator: Astrid Haug
Arrangør: Teknologipagten

MORGENMADSDISKUSSION OM ET LIBERALT EU
Danchels Hus - Fredag d. 17. juni 09:20-10:00

Kom med til en snak om liberale drømme og drøftelser om EU. Hvad det vil sige at være liberal i Europa i 2022, og hvordan man finder liberale løsninger på nutidens udfordringer i EU?
Med støtte fra Europa-Nævnet.

MAD TIL ALLE - KONSEKVENSERNE AF KRIGEN I UKRAINE
Danchels Hus - Fredag d. 17. juni 10:30-11:15

Rusland og Ukraine er blandt verdens største eksportører af majs, hvede, planteolie og gødning. Krigen i Ukraine har haft massive konsekvenser - på fødevareområdet har den medført usikre forsyningskæder i europæisk landbrug, stigende fødevarepriser og tvivl om den globale fødevaresikkerhed. For bliver fødevarer for dyre eller mangler de helt, kan det få konsekvenser i form af stigende flygtningestrømme og politisk uro. I panelet vil Jais Va-luer, CEO Danish, Peder Tuborgh, CEO Arla, Rasmus Prehn, Fødevareminister (S), Marie Bjerre, Klimaordfører (V), Linea Søgaard-Lidell samt Claus Felby, Senior Vice President for Biotech, Novo Nordisk Fonden, diskutere de politiske implikationer af stigende fødevarepriser både i EU og globalt, og komme med deres bud på, hvordan man kan mindske importafhængigheden i det europæiske landbrug og sikre at høj produktivitet balanceres med miljø- og klimahensyn.
Moderator: Ditte Maria Brasso Sørensen, Chefanalytiker, Tænketanken Europa.
Arrangør: Danish Crown

HVAD GØR LEDERE UNDER KRISER, KONFLIKTER OG KATASTROFER?

Danchels Hus - Fredag d. 17. juni 12:00-12:45

Covid-pandemi, krig i Ukraine og klimaforandringer, der risikerer at sende millioner på flugt. De seneste år har budt på kriser – eller perfekte storme – af en styrke, vi ikke har set i årtier. Og der er ikke meget, der tyder på, at kriserne bliver færre de kommende år. Lige nu udspiller der sig en kamp i Europa om demokratiske værdier med centrum i den grusomme krig i Ukraine. Samtidig står vi midt i en klima- og miljøkrise, der truer mange millioner menneskers livsgrundlag og som kan vise sig at være den mest alvorlige samfundskrise af dem alle. Kriserne har gjort det tydeligt for alle, hvor afgørende det er, at også erhvervsledere kan træffe de rette valg og stille sig på den rigtige side af historien.
Arrangør: Lederne

SANG, SPIN OG SANDHEDER
Danchels Hus - Fredag d. 17. juni 13:30-14:30

Hvad sker der i det hemmelige rum, når ministeren og spindoktoren får gode idéer (og nogle gange knap så gode idéer)? Vi tager jer med ind bag ministeriets tykke mure og løfter (lidt af) sløret for, hvad samarbejdet mellem de to går ud på og hvad der foregår, når ingen andre lytter med. Fhv. minister og MF Karen Ellemann og hendes særlige rådgiver Rikke Lyngdal inviterer til fællessang og anekdoter fra tiden med den rigtige farve regering. Der bliver rig mulighed for at smøre sangstemmen – og for at stille spørgsmål til de to undervejs.

SNAK OM FORSVAR: DET DANSKE FORSVAR I DEN NYE VERDENSORDEN
Danchels Hus - Fredag d. 17. juni 15:00-15:45

En drøftelse af den forsvars- og sikkerhedspolitiske situation og det kommende forsvarsforlig.
Program:

· Situationen i Ukraine v. Lars Chr. Lilleholt

· Sikkerhedspolitiske situation v. Kristian Søby Kristiansen

· Drøftelse af det kommende forsvarsforlig, herunder Venstres fire fokuspunkter

Venstre er allerede nu klar til forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig og vil bl.a. bringe følgende til forhandlingsbordet:

· Værnepligt og fastholdelse af personel

· En styrket indsats i Arktis

· Mere fokus på cybertrusler

· Forsvarschefen skal have helhedsansvaret tilbage:
Spørgsmål fra tilhørerne.

VENSTRE PÅ HOVEDSCENEN
Fredag d. 17. juni, 16:00-16:30

Kom og hør Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen tale på Hovedscenen. Og syng med, når operasanger Gert Henning-Jensen synger og kapelmester Henrik Krogsgaard spiller til.

KOM FORBI OG HILS PÅ JAKOB ELLEMANN-JENSEN M.FL.
Danchels Hus - Fredag d. 17. juni 16:30-17:30

Kom forbi og hils på Jakob Ellemann-Jensen og andre fra Venstres folketingsgruppe i Danchels Hus.

HYGGE, GRILL OG FÆLLESSANG
Hotel Allinge - Fredag d. 17. juni 18:30-21:30

Jan E. Jørgensen, Karen Ellemann og Bertel Haarder går på scenen og byder op til sang – Henrik Krogsgaard spiller til.

LØRDAG DEN 18. JUNI

HAR EU RÅD TIL FREMTIDEN?
Danchels Hus - Lørdag d. 18. juni 10:30-11:15

Kom med, når vi sætter spotlight på EU’s største knaster. Det gælder blandt andet den grønne omstilling og en kickstart af økonomien ovenpå krigen i Ukraine og COVID-19. Hvordan kan vi sikre, at danskerne ikke mister unødig købekraft med de stigende priser - og samtidig går en grøn frem-tid i møde i et demokratisk og sikkert EU?
Med støtte fra Europa-Nævnet.

EN LIBERAL FREMTID FOR UKRAINE OG EU - EN SAMTALE
Danchels Hus - Lørdag d. 18. juni 11:30-12:10

En liberal fremtid for Ukraine og EU - en samtale. (engelsk)Putins invasion af Ukraine har skabt en ny politisk virkelighed i Europa. Volodymyr Zelensky og hans parti ’Servant of the People Party’ har presset på for at blive medlem af EU. På den baggrund har Venstre inviteret partiet til en samtale om EU’s politik over for Rusland og den fremadrettede tilgang. Kom med, når vi diskuterer EU’s tilgang til Rusland, og hvordan vi sikrer Ukraine en liberal fremtid i Europa.
With the support of the European Parliament and ALDE Party.

FRANSKE FRISTELSER OG DET LIBERALE DILEMMA
Danchels Hus - Lørdag d. 18. juni 12:20-13:00

Hvad er Macrons visioner for fremtidens Europa? Hvordan kan Venstre samarbejde med Macron?

· Hvor liberal er Macrons og hans En Marche-parti?

· Overtager Frankrig den tidligere tyske lederrolle i Europa?

· Er Macrons visioner godt nyt for Danmark?

Disse spørgsmål sætter Morten Løkkegaard, gruppeformand for Venstre i Europa-Parlamentet, fokus på sammen med et tre-mands-panel af korrespondenter og eksperter.
Med støtte fra Europa-Nævnet.

HYGGE OG FÆLLESSANG MED BERTEL HAARDER OG SØREN PIND
Danchels Hus - Lørdag d. 18. juni 13:30-15:30

Bertel Haarder og Søren Pind går på scenen og byder op til sang – Henrik Krogsgaard spiller til.

POLITISK ROCK-SOIRÉ MED PETER MOGENSEN OG MORTEN HELVEG
Dancels Hus - Lørdag d. 18. juni 16:30-18:00

Morten Helveg og Peter Mogensen underholder og spiller akustisk musik. Politisk rock-soiré med Peter Mogensen på guitar og Morten Helveg, der sørger for at finde rytmen på kassetromme, cajon. Akustisk indsamlingsshow, der via hyggelig politisk satire og kendte rocknumre støtter våbenkøb til Ukraine. Skulle en politiker komme forbi, kan der blive tale om fællessang...

HYGGE, MUSIK OG MÅSKE EN SANG
Danchels Hus - Lørdag d. 18. juni 18:00-20:00

Musik og grill. Morten Helveg og Peter Mogensen spiller akustisk musik i haven. Ca. kl. 18.00 bliver grillen tændt, og senere spiller Henrik Krogsgaard et par fællessange.

SØNDAG DEN 19. JUNI

EVALUERING AF FM22 MED JAN E. JØRGENSEN OG PETER JUEL JENSEN
Danchels Hus - Søndag d. 19. juni 10:30-11:30

Evaluering af FM22 med Jan E. Jørgensen og Peter Juel Jensen - med gæster