Folkemødet torsdag den 15. juni

14. juni 2017

FOLKEMØDET TORSDAG DEN 15. JUNI

ÅBNING AF VENSTRES HAVE – PARTI OG DEMOKRATI. Næstformand Kristian Jensen åbner Folkemødet i dialog med borgmester Kim Valentin Kl. 13:30 - 14:30 Venstres næstformand Kristian Jensen åbner Folkemødet i Venstres Have i dialog med formand for LOF og borgmester i Gribskov, Kim Valentin. De taler om dansk politik anno 2017. Med godt et halvt år til kommunal- og regionsvalget - hvad er fokus i regeringen og i kommunerne? Hvilke muligheder giver valget for danskerne og for folkestyret?

VIRKSOMHEDERNE I DEN VARME STOL FORNYELSE AF DEN OFFENTLIGE SEKTOR. Kristian Jensen, finansminister, Venstre. Eva Berneke, adm. direktør, KMD. Jakob Riis, koncerndirektør, Falck. Kl. 15:00 - 16:00 Fornyelse af den offentlige sektor er nødvendig, hvis vi skal sikre, at danskerne i fremtiden får mest muligt velfærd for pengene. Virksomhederne påstår, at de har den viden og løsningerne, der skal til for at sikre, at den offentlige sektor kan køre længere på literen i fremtiden. Men har de det? Sammen med finansminister Kristian Jensen sætter vi tre virksomhedsledere i den varme stol og kræver konkrete løsninger og svar på, hvordan de vil bidrage til den nødvendige udvikling og effektivisering af den offentlige sektor.

DEMOKRA-TEATIME: DEBAT OM KOMMUNALVALGET 2017. Moderator Kim Valentin, formand for LOF og borgmester, Gribskov Kommune Kl. 16:45 - 17:30 Til november stemmer vi om sammensætningen af de kommunale bestyrelser. Bliv klogere på, hvor stor indflydelse kommunestyret har på din tilværelse 10 år efter kommunalreformen og på, hvorfor det er vigtigt, at du engagerer dig i din kommunes lokalpolitik. LOF og Venstre inviterer til hyggelig samtale i et blødt hjørne af Venstres Have.

KOM OG MØD DIN LOKALE BORGMESTER/SPIDSKANDIDAT TIL KV17. Kl. 17:00 - 17:30 • Morten Andersen, borgmester. • Charlotte Munch, spidskandidat. • Lone Sondrup, spidskandidat. • Mette Engelbrecht, spidskandidat. • Kirsten Terkilsen, borgmester. • Claus Omann-Jensen, borgmester. • Søren Schow, spidskandidat. • Tina French Nielsen, rådmand. • Jane Jegind, rådmand. • Pernille Beckmann, borgmester.

FREMTIDENS HELTE - HVEM SKAL OPDRAGE DINE FORÆLDRE? Sune Lohse, forfatter foredragsholder Kl. 17:30 - 18:30 En stor del af de kompetencer, fremtidens samfund efterspørger, er slet ikke det, vi måler på i dag. Vores børn har store potentialer, og vi ønsker alle, at det går dem godt. At de bliver vellidte og respekterede. At de bliver de handlekraftige og forandringsskabende ledere, kolleger, forældre, venner og mennesker, fremtidens samfund har brug for. Men man får det, man måler på og derfor er det endnu vigtigere, at vi måler på det, vi gerne vil have. Sune Lohse, forfatter til bogen "Fremtidens helte skabes i dag”, stiller spørgsmålstegn ved, om ”samfundet” i højere grad burde blande sig i den store dannelsesopgave, der foregår i hjemmet, og som ligger uden for almendannelsen.

KOM OG FÅ EN SNAK MED MEDLEMMER AF VENSTRES FOLKETINGSGRUPPE. Jan E. Jørgensen, MF Kl. 18:30 - 19:00 
FIGHT NIGHT Venstres Have er omdannet til boksearena, når Jan E. Jørgensen inviterer til politisk Fight Night Kl. 19:00 - 20:00 Der uddeles politiske uppercuts og verbale knock-outs. Emnerne er alt fra EU til lokal normering i institutioner. Deltagerne er politikere fra hele Danmark og fra forskellige partier.