FT-, EP-opstillingsmøde

30. maj 2018

FT-, EP-opstillingsmøde.

Først et stort tillykke til Jens Rathmann Hansen med valget og dermed på stemmesedlen til Folketinget. Samt et stort tillykke til Jens Møller Jensen med valget til Europa-Parlamentskandidat.

Nu er der kun 383 dage til der senest er folketingsvalg, men som alle ved er det kun statsminister Lars Lykke Rasmussen der ved hvornår valget kommer. Så reelt set kan valget også komme om 21 dage fra i dag. Det vil så skulle ske lige efter Folkemødet, og det ser jeg som en direkte umulighed.

Der gættes meget i denne tid, mit eget gæt er at valget kan komme i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, alt efter hvordan de løber af stablen. Kommer Folketinget igennem en fornuftig finanslov for 2019, vil jeg tro at valget kommer en gang først i det nye år, men som sagt er det kun vores statsminister der ved hvornår.

Selv om jeg det sidste års tid har brugt en hel del tid sammen med mange gæve Venstrefolk, både dem som er politikere og dem på det administrative plan, for slet ikke at glemme de mange bestyrelseskolleger rundt om i landet, ja så er jeg ikke kommet en dato nærmere.

Men er vi i Venstre Bornholm så klar til valget?

Lad mig være ærlige og sige at jeg gerne ser vi har lidt mere end 21 dage, regnet fra i dag.

Venstre Bornholm har nedsat et strategiudvalg, som netop nu sidder og arbejder med kampagneprogram/drejebog til det kommende folketingsvalg. Det er en meget spændende opgave, og jeg er netop hjemvendt fra en kampagnelederuddannelse, som har strakt sig over 2 weekender. Det er super vigtigt at få inspiration fra gode kolleger fra det ganske land, og nogle gode undervisere. Det er her vi kan hente viden om hvad der har været en succes og hvad der har været en fiasko, andre steder i landet. Nu ved jeg godt at Bornholm er noget helt specielt, og derfor kan ting ikke altid kopieres, men det giver alligevel et godt værktøj.

Så Venstre Bornholm er altid klar, særligt nu hvor vi får de 3 kandidater på plads. Vi har brug for alle de hænder vi kan få til hjælp, for i særdeleshed de sidste 21 dage før valget er der rigtig mange opgaver, så ingen skal holde sig tilbage, men blot skrive til mig, uanset om det er 2 timer eller 2 dage du har mulighed for at hjælpe. Det ville være skønt at have en liste over mulige emner, som vil give en hånd med. Find min mail på Venstrebornholm.dk

Så er det meget snart at vi går i gang med sommerens aktiviteter. Vi starter på lørdag inde på travbanen, hvor jeg håber I vil kikke forbi. Grundlovsdag d. 5. juni bliver på Hotel Skovly fra kl. 14,00 hvor Thomas Bay Jensen, direktør i Bornholms Landbrug & Fødevarer, og folketingsmedlem Peter Juel Jensen holder taler. Husk at Venstre Bornholm er vært for kaffe/te og kage til.

D. 14.-17. juni 2018 er det tid til FOLKEMØDET. Vi starter torsdag d. 14. juni, og der er en invitation fra næstformand og finansminister Kristian Jensen til alle medlemmer af Venstre Bornholm. Så mød op i Danchells Hus til frisk morgenbrød, kaffe og te. Det sker fra kl. 7.30. Også vores folketingskandidater vil holde et indlæg.

Sidst men ikke mindst har vi STORE LEGEDAG. Venstre Bornholm deltager fredag d. 11. august.

Niels Plum
Formand for Venstre Bornholm