Jens Møller Jensens valgresultat

29. maj 2019

Bornholms kandidat til EP-valget Jens Møller Jensen fik et flot valg på landsplan.

Bornholms kandidat til EP-valget Jens Møller Jensen fik på landsplan 2135 personlige stemmer. Et meget flot resultat set med bornholmske øjne.

På landsplan rakte Jens Møller Jensens personlige stemmetal til en placering som nr. 11 blandt 12 kandidater. Denne placering skyldes imidlertid, at antallet af vælgere på Bornholm er væsentlig færre end i landets øvrige storkredse. Ses der på stemmetallet i de enkelte storkredse, opnåede han en placering mellem nr. 7 og nr. 9. Den bedste placering opnåede han i Københavns Storkreds og Københavns Omegns Storkreds, hvor han begge steder opnåede en 7. plads. I de øvrige store byer, Aalborg, Aarhus og Odense opnåede han også en bedre placering end i de storkredse, hvor byerne er beliggende. Aalborg en 7. plads. Aarhus og Odense begge steder en 8. plads. 

Der er ingen kredse, hvor han ikke har fået stemmer.

Alt dette kan efter vores bedste overbevisning kun tilskrives, at Jens Møller Jensen fik mulighed for at anvende Facebook offensivt. Læren af dette er, at de sociale medier brænder kraftigt igennem i forhold til lokale avisannoncer og valgplakater i lysmasterne.

Venstres spidskandidat Morten Løkkegaard fik 1844 personlige stemmer på Bornholm. Søren Gade fik 419 personlige stemmer.

Venstres lokale Europaudvalg på Bornholm er meget tilfreds med disse resultater, hvor vi har leveret et flot bidrag til Venstres samlede valgsejr.

Med venlig hilsen

Erik A. Larsen

Formand for Venstres Europaudvalg på Bornholm