Maike Fiil

2. oktober 2017

Maike Fiil

Portræt af en kandidat

Maike Fiil er nummer 4 på listen

Maike Fiil er 39 år
Født og opvokset på Nordlandet.
Bor i Sandkås med min mand Thomas og vores to drenge Max på 11 år og Tex på 4 år.

Erhvervserfaring
Jeg er opvokset i hotelbranchen, da mine forældre tidligere drev Hotel Abildgaard.

Jeg har 16 års erhvervserfaring fra Færgen A/S, hvor jeg i dag er ansvarlig for bus- og grupperejser.  

Derudover sidder jeg i skolebestyrelsen på Kongeskærskolen, forældrerådet i Tejn Børnehus og i Bornholms Idrætsråd.

Fritid
Vores børn og deres fritidsinteresser - motorcross og fodbold fylder meget, men giver os samtidig mange uundværlige oplevelser og et hyggeligt fællesskab med andre forældre.

Mit politiske engagement
Mit politiske engagement udspringer af interessen for at præge, udvikle og gøre Bornholm til verdens bedste sted at bo og vokse op. Indenfor børn- og skoleområdet ser jeg et behov og udviklingspotentiale – og det skylder vi vores børn og ungdom.

Mine mærkesager og det jeg brænder for

Børn og Unge området skal styrkes gennem konkrete indsatser, så vores børn får de bedst mulige rammer for deres fremtid.

Danmarks bedste pasningstilbud
Bornholm skal tilbyde Danmarks bedste pasningstilbud, der afspejler tid, overskud, øens ressourcer og et smil på læben. Forældre skal frit kunne vælge mellem flere gode pasningsalternativer, der passer til familiens behov. Det handler om trivsel. Flere hænder i daginstitutionerne, så personalet har mere tid til børnene, og dagplejen skal fortsat indgå i øens samlede pasningstilbud.

Alle unge skal have en uddannelse
Vi skal have ro på Folkeskolen, mere hverdag, færre projekter og fokus på læring. Det ligger mig på sinde, at alle unge får en uddannelse - også børn/unge med særlige behov. Koblingen mellem erhvervsliv, skoler og elever skal derfor styrkes, så vi sikrer, at unge får den bedst mulige vejledning i forhold til evner, ønsker og ambitioner. Det er med til at skabe deres fremtid på arbejdsmarkedet.

Idræt & Foreningsliv
Sport og fritidsaktiviteter er et oplagt mødested mellem børn og voksne, og samtidig en god introduktion til fællesskab og foreningsliv, hvor alle støtter op. Dette område skal styrkes, så vi sikrer en fortsat positiv udvikling og engagement i vores fællesskaber på øen.