Morten Løkkegaard gæster Bornholm

1. august 2020

Morten Løkkegaard, Venstres spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget 26. maj, gæster Bornholm torsdag og fredag.

Det sker for at sætter et særligt fokus på fiskernes udfordringer med sælerne i Østersøen og Ruslands aggressioner overfor Bornholm, fortæller Erik A Larsen, der er formand for Venstres Europaudvalg.

Torsdag kl. 19:00 deltager Morten Løkkegaard i et offentligt møde i Aakirkeby-Hallerne, hvor emnet er, hvor EU kan gøre en særlig forskel for Bornholm.

Fredag besøger Morten Løkkegaard Bornholms & Christiansøs Fiskeriforening på Hasle Havn, hvor snakken særligt vil gå på udfordringen med sælerne i Østersøen.

Fiskerne ønsker, at der indføres mulighed for jagttid, fordi sælerne æder 500.000 tons fisk om året. Men de er fredet efter EU's fredningsdirektiv.

Erik A. Larsen fortæller, at Venstre arbejder for at rykke sælen fra fredningsdirektivet til artsdirektivet, så der kan drives jagt på sæler.

Efterfølgende mødes Morten Løkkegaard med Bornholms kommandant, Holger Fuglsang Damgaard til en snak om Bornholms særlige position i forhold til den militære trussel fra øst.

Putins simulerede flyangreb og offensive militærøvelser i Østersøen efterlader et behov for et tættere forsvarssamarbejde i Europa - dog uden en Europahær, som Venstre er imod, forklarer Erik A. Larsen.