Rønne bymidte skal have et parkeringshus!

28. september 2017

Rønne bymidte skal have et parkeringshus!

Af Jacob S. Larsen, V-kandidat til KV 2017.

I tråd med at der kommer flere og flere besøgende til vores ø, må forholdene optimeres.

Jeg mener, at der skal være et parkeringshus i Rønne centrum. Store Torv skal ryddes for biler så det kan blive et rart sted at opholde sig, skabe rum og bedre muligheder for kulturelle aktiviteter for alle.

Parkeringsforholdene i bymidten er ikke optimale. Især i turistsæsonen kan det være svært at finde en parkeringsplads. Ofte har det næsten ikke været besværet værd at tage bilen ind til byen, og det er af og til blevet udskudt til en anden dag.

For turister som ikke kender til forholdene i byen, må det også være udfordrende at finde et godt sted at parkere. Måske vælger de at gøre deres indkøb i en anden by? Turister skal i fremtiden kunne ledes direkte hen til et parkeringshus, hvor der altid er plads! Så kan de kan sætte bilen fra sig og til fods besøge butikkerne, restaurationerne og byens seværdigheder.

Hvor skulle det så ligge? Et er jo ønsker og ideer, et andet er de realistiske muligheder. Tiden må vise, hvad der er realistisk. Jeg mener, at det bør ligge så tæt på Store Torv som overhovedet muligt. Det er nævnt før med en beliggenhed dér hvor Bornholms Tidendes bygning i Nørregade ligger. Efter min mening er det optimalt!  En anden mulighed kunne være "den gamle Kvickly gården" bag Tornegade/Torvegade, hvor der er parkeringsplads i dag. Eller måske Kollagårinj? Det vigtigste er, at det ikke er for langt fra bymidten.

I Fredericia, hvor jeg har relation til, byggede man for nogle år siden et stort P-hus lige i centrum. Det har skabt en helt fantastisk bymidte uden ret mange biler, og man kan altid finde en parkeringsplads.

Jeg vil arbejde for bedre P-forhold i Rønne by!

Jacob S. Larsen

V-kandidat til KV 2017

Hasseløkken 7

3700 Rønne

Jacob S. Larsen