SOCIALDEMOKRATERNES REGNEDRENGE TAGER FEJL

18. januar 2017

Indlæg publiceret den 13. maj 2015 af Peter Juel Jensen:

Larsen Jensen mener, at Bornholm vil miste op mod 300 arbejdspladser, hvis Venstres udgiftsstop blev indført, og han tager Hospitalet med i flugten, det vil selvfølgelig blevet nedlagt.

Beregningerne er fantasifulde og fabrikeret af socialdemokraternes regnedrenge i AE-rådet og har intet med Venstres politik at gøre. Det klinger også hult, når virkeligheden er, at der er ansat 14.000 færre offentlig ansatte i kommunerne nu, end da Helle Thorning blev statsminister.

Og det har vi mærket hårdt på Bornholm. Spørg bare en sosu-medhjælper eller en sosu-assistent i henholdsvis kommunen og på Bornholms Hospital, og de kan berette om nedskæringer og vanskeligere arbejdsforhold i denne valgperiode på grund af store besparelser. Siden 2011, har Thornings politik betydet 55 mill mindre til Bornholm – her taler vi om minusvækst og ikke udgiftsstop, for det er alternativet til Venstres udgiftsstop. 

Venstres udgiftsstop betyder ikke færre penge til velfærd, for der er plads til at fremskrive det offentlige forbrug med pris- og lønudviklingen. Det betyder, at der er råd til at købe præcis de samme varer og have præcis det samme antal ansatte, som året før. Udgiftsstoppet fører således ikke i sig selv til besparelser.

Men det er klart, at når Venstre har foreslået, at der bruges flere penge på sundhed i 2015, så skal der bruges færre penge andre steder. Venstre har derfor bl.a. foreslået at spare på udviklingsbistanden og udlændingeområdet.

Det grænser til det uanstændige, når socialdemokrater og de store fagforbund udlægger Venstres politik så fejlagtigt. Man har åbenbart aldrig hørt om omprioriteringer, og man må også have glemt en af finansministerens kongstanker om effektivisering af den offentlige sektor for 12 milliarder kroner, som er indbygget i 2020 planen. Hvorfor mon?