Søren Schow om Svaneke Skole

18. januar 2017

Indlæg publiceret den 13. maj 2015 af Søren Schow.

I Svaneke er der en lille, men velfungerende folkeskole med tilhørende idræts faciliteter. Den foreslår Socialdemokraterne eller rettere borgmesteren, lukket. Ikke nok med det, men borgmesteren forventer samtidig, at der oprettes en privatskole i Svaneke, der tager ca. 80 % af eleverne fra folkeskolen.

Hvad der lige præcis har fået borgmesteren til at foreslå denne løsning ved jeg ikke, men bemærkelsesværdig forekommer den.

Hvad er det der gør til, at forældrene i Svaneke skal presses over i en privatskole i stedet for en kommunal skole? Hvad er det der gør til, at borgmesteren ønsker, at bestemme hvilken skoleform forældrene skal benytte, plejer det ikke at være et aktivt valg, som forældrene tager?

De økonomiske konsekvenser er da også betydelige. 80% af eleverne svarer til ca. 100 elever. Hvis prisen for en plads er 1.600 kr./ md. svare det til, at der i Svaneke og omegn skal bruges ca. 1.700.000 kr. om året til børnenes skolegang, hvor det på nuværende tidspunkt er gratis. Det vil være utopi at tro, at denne reduktion af forældrenes købekraft, ikke vil kunne mærkes i området.

I Venstre er vi bekymrede for denne udvikling og vil i den kommende tid forsøge at overbevise om en alternativ vej.