Tanker om Rønnes udvikling

19. oktober 2017

Tanker om Rønnes udvikling de næste år.

Artikel af Jens-Ole Landschoff.

Rønne Torv, turister, restauranter, specialforretninger, cafeer, natteliv.

Havnen, ny krydstogtskaj, mange mennesker, hvordan giver vi dem en god oplevelse?

Turister der er kommet til Rønne, skal ikke køre forbi, men opleve byen.

Måske opleve den gamle bydel med guide, høre musik, se og købe kunst og kunsthåndværk, se gallerier, gå på shopping, opleve et lokalhistorisk museum, maritimt museum, Rønne kunstmuseum.

Gå på restaurant, bar, pub, pizzabar, cafe, shopping, indkøb, bibliotek.

Store torv-Laksetorvet. Den levende by.
Promenadeområde med fortovsservering, scene om sommeren med musik, plads til arrangementer, torvedage, musikhuse, restauranter, specialforretninger, keramik, museer, natteliv.

Min oplevelse af miljøet på torvet:
Støjen fra trafikken er meget høj for et område hvor man hygger sig udendørs, det er vanskeligt at samtale, høre musikken mv. når busserne og anden trafik kører rundt om torvet.

Farten er kommet ned med de nye fartdæmpende kasser, og støjen er dæmpet noget, men ikke nok, og rystelserne fra busserne er stadig problematiske og til irritation for beboerne. Kasserne på vejen dæmper fart og støj, men de skal afgjort være kønnere.
Der må støjsvag asfalt på vejene omkring torvet og områder, hvor der er meget bustrafik.

Nu hvor gymnasiet flytter, ændres behovet for busser på torvet også, måske kunne der være mindre, naturgas drevne busser fra indre by til havnen, og de almindelige busser kunne køre langs kystvejen, naturgassen kunne komme fra biokraftværket i Vestermarie.

Nørrekås bådehavn

Område til lystbåde og maritim fritid, afslapning, promenade og turister med café, fiskerestaurant-restaurant ”fiskerhytten”, burgerbar, Pub og små forretninger som er turistrettet.  

Havnen.

På havneområdet er der mange parkeringspladser bag cykeludlejning og velkomstcenter der ikke bruges fordi der er tidsbegrænset parkering, det ses på alle luftfoto at der holder næsten ingen biler, i området længst væk fra færgen holder alle der er med færgen! der burde være fri parkering i det meste af Rønne og på det meste af Bornholm, også fordi det giver turisterne en meget dårlig oplevelse at få bøder.

Gymnasiet:
”Rønne lokalhistoriske Museum” og
Rønne maritime museum samt
Rønnes ”kunsthåndværk” arbejdende og sælgende udstilling

Det gamle museum rives ned, parkering.

Nørrekås  Restaurant –

Evt. med salg af fiskespecialiteter, røget fisk mm.

Beliggenhed på området ved Bat-garagen


Område ved Nørrekås Promenade område med mad og drikke, special og sæsonforretninger, turister: