Valget handler også om børnenes hverdag

20. november 2017

Jeg mener, at vi som politikere skal varetage hele øens interesser.

Nordbornholm har været hårdt ramt på hele børneområdet. Og det har jeg kunnet mærke både som politiker, men også som forældre. Min familie har både været berørt af klassekvotienten, lukning af dagpleje, skolestrukturen og seneste sammenlægning af børnehusene i Nord.

Facebook er så sød at fremhæve minder fra tidligere post. I går poppede et tre år gammelt minde frem om mødet om skolestrukturen på Nordbornholm.

Skolestrukturkampen var hård.

Det kræver rigtig mange resurser, når vi som forældre skal tage kampen op med det, der ikke fungerer.

Mange af de politiske tiltag lyder fornuftige på papiret, men i virkeligheden er det en næsten umulig opgave at udføre i hverdagen.

I min verden er kommunen en servicevirksomhed, som sammen med de folkevalgte politikere forvalter borgernes penge. Derfor bør der være en tættere kobling mellem de tiltag, der besluttes, dem der skal udføre og ikke mindst dem der skal have glæde af det. Derfor mener vi i Venstre, at borgerne skal have mere medindflydelse.

Vores børn har lange skoledage, transporttiden til og fra skole bør optimeres.

Vi har skoler, blandt andet Hans Rømers skolen, som næsten har udendørs mudderswimmingpool grundet manglende dræn og legepladsen er i vinterhalvåret en stor mudderpøl. Skolen trænger virkelig til en kærlig hånd.

Jeg mener, at normeringen i daginstitutionerne skal optimeres. Vi har brug for flere hænder, så frustrationen blandt medarbejderne kan ændres til noget positivt - højere trivsel og mere tid til børnene.

Til et valgmøde i Torvehallerne torsdag aften, opfattede jeg det på Borgmesteren, at hun ønsker at alle børn ved skolestart skal have samme færdigheder. En mulighed kunne være at genindføre vippeordningen, som mange forældre efterspørger. Vippeordningen er en god mulighed for at give vores børn en blød introduktion til skolelivet.

Der er mange løfter og meninger under en valgkamp. Allervigtigst er dog, du får sat dit kryds og stemmer personligt.

Med venlig hilsen

Maike Fiil
Kandidat for Venstre KV2017 
Fasanvænget 8
3770 Allinge