Venstre vil samarbejde med alle

 Først tillykke til Anne Thomas for valget som spidskandidat for Socialdemokraterne.

I et interview med Bornholms Tidende kredser Anne Thomas om krav til kommende samarbejdspartnere. Politiske samarbejdspartnere skal være økonomisk ansvarlige og have en positiv indstilling til energiø’en og de projekter der følger med. Det ligger i luften, at hvis ikke man lige er enige med Socialdemokratiet på de to områder, så er man ikke interessant at samarbejde med.

Det kan være Tidende trækker det lidt hårdt op, men jeg er her grundlæggende uenig med Socialdemokraterne. Jeg synes ikke, man behøver at være enige på udvalgte områder, for at komme i betragtning til samarbejde.

I Venstre har vi haft gode interne debatter om hvordan vi ser udfordringerne for Bornholm og vores kommune. Vi har blandt andet diskuteret medarbejdertilfredshed i kommunen. Det astronomiske sygefravær kunne indikere, at en del medarbejdere ikke har det godt med at arbejde i vores kommune. Først og fremmest er det et menneskeligt problem.

Jeg tror alle partier har noget at byde ind med i forhold til medarbejdertrivsel. Jeg tror sådan set, at vi fint kunne finde politikere fra DF til Enhedslisten, som kunne arbejde i samme retning som os, når det handler om at styrke medarbejdertilfredsheden.

Jeg synes man skal møde politiske modspillere med nysgerrighed og åbenhed. Jeg elsker at bore i uenigheder, for derigennem finder man også ud af, hvad man kan samarbejde om. Og det er samarbejdet, der først og fremmest skal trække os fremad på Bornholm.

Frederik Tolstrup
Spidskandidat for Venstre til KV25
Dalegårdsvej 11
Åkirkeby

Rettelse / tilføjelse

Anne Thomas stiller ikke krav til politiske samarbejdspartnere om, at man skal se positivt på Energiøen.

Hun mener, at man skal ville noget udvikling på Bornholm. Det kan være alt muligt andet end Energiøen.

Jeg beklager, at jeg fik forkert fat i, hvad Anne Thomas mente.

Frederik Tolstrup