ØMU

Økonomiske og Monetære Union, også kaldt ØMU, hvad med den?

Venstre ønsker på længere sigt at afskaffe den danske undtagelse for ØMU-samarbejdet (Euro-forbehold). Dette for at sikre nødvendig dansk indflydelse på europæisk økonomisk politik.

I Danmark har vi, om jeg så må sige ”klistret” os op på EURO ‘en, det betyder at vi har en rimelig fast valutakurs i forhold til EURO ‘en, samt at renteniveauet er meget det samme, det kan ifølge de aftaler som Danmark har lavet med EU kun afvige med+/- 2,25 %. For mig skal vi være med i ØMU´en den dag hvor fordelene er større end ulemperne og hvor flest Danskere kan se at det ville være en fordel. (Puha, det var et rigtigt politikersvar der ikke kan bruges til noget som helst). Det jeg tænker er, at hele vores erhvervs sekter, som meget ofte handler med de største samarbejdes partnere vi har, og hvor langt størstedelen har EURO som valuta skal kunne se en tilstrækkeligstor fordel ved det. Og så gjorde det heller ikke noget at det blev lidt lettere at have den rette valuta med når vi rejste rundt i de andre EU-lande som bruger EURO, det er trods alt 20 lande ud af de 27 lande, som er med i EU. Det ville være med til at gøre det lettere at være Dansker i Europa. Jeg syntes at Bankerne tager sig godt betalt hver gang vi skal hæve penge i en automat i et land som har EURO som deres valuta, ikkemindst når jeg ser deres veksle kurs (forleden måtte jeg betale 8,49 kr. for en 1 €, + at banken har taget et veksle gebyr på 6,40 kr. fordi jeg bruger en hæveautomat i udlandet). Dem som ønsker at fastholde kontanter (sedler og mønter) som betaling vil få deres ønske opfyldt, da jeg ikke tror på at EURO ‘en som mønt og sedler nogensinde vil blive afskaffet, så bankerne vil igen være tvunget til at håndterekontanter. Mine rejser rundt i Europa har lært mig altid at have kontanter (EURO €)med mig, da flere butikker og autocamperpladser ikke tager imod kreditkort.

Bankerne i Danmark vil sikkert syntes at det er den forkerte vej at gå, men det syntes jeg altså ikke, da jeg stadig gerne vil kunne bruge ”rigtige” penge når jeg f.eks. handler på de mindre torve markeder rundt i Europa.