Kære Venstremedlem

Ja, der er lige gået et par dage siden at du sidst hørte fra mig, men det er nu ikke fordi at vi just går rundt og keder os - det ville vist være synd og sige.

Vi arbejder bagved linjerne, og der sker en bunke, selvom det måske ikke lige syntes sådan, men du fik i sidste uge tilsendt materiale/dagsordener til "stor-mødet" den 1. november.

Derudover har der været afholdt bestyrelsesmøder i alle bestyrelserne, og det har bl.a. betydet at både Øst har konstitueret sig, og det har kommuneforeningen også. Der er sket nogle ændringer, og disse vil snarest blive opdateret på vores hjemmeside, således at alle udvalg / bestyrelser frem fremstå korrekt.

STOR-MØDET 1. NOVEMBER

Det har været et knokkel og få på plads ja, men nu er de overordnede linjer på plads, og du hører fra os igen, kort efter 14. oktober der er frist for indsendelse af ændringsforslag og kandidat-forslag. Disse kommer vi til at sende ud til dig, således at du her ved, hvad der præcist er på dagsordenen 1. november.

Der kan ikke opstilles kandidater eller kommes med ændringsforslag på selve mødet - det skal vi have ind, senest den 14. oktober. Der en ganske simpel grund, idet der er ting der skal kontrolleres og godkendes jfr. vedtægter og lign., inden vi kan tage det op. Ligeledes er der nogle ting, vi skal have på plads med kandidaterne til de respektive poster - før opstilling kan ske.

Det er ren og skær formalia og praktiske ting vi skal have vendt - derfor denne tidsfrist.

Men vi er på opgaven, og glæder os til at se lokale V-folk vælge nye spidskandidater (til regionen og KV). Der er vist næppe nogen tvivl om, at det bliver en spændende, spændende aften for alle. 

GENERALFORSAMLING ØST

Grundet den ændring der var nødvendig i juni måned, skulle Øst have ny formand - og det er så også på plads.

Den nye formand blev Vivian Munch Petersen, og hun har sat sig for bordenden, og klar til at tage fat. Vivian kender mange, og herfra skal der lyde et tillykke med valget, og jeg er ganske sikker på, at Vivian nok skal varetage opgaven, til alles tilfredshed.

MENINGSMÅLING - KV

"Ups" var min første tanke da TV2 Bornholm ringede i sidste uge, og fortalte at de havde fået lavet en meningsmåling på Bornholm - og jeg skal ærligt indrømme, at jeg frygtede sådan set at nu ville der kommer tal i størrelsen 5-7% (ved sidste KV-valg fik vi 9,6).

Men jeg blev positivt overrasket, for vi var jo gået - lidt - frem til 9,9%, og set i lyset af, at vi ikke har nogle KB-folk, ikke nogen spidskandidat (endnu) og ikke andre opstillet, sammenholdt med den uro der har været de sidste 3-4 måneder, så må jeg indrømme, at jeg er en smule stolt på Vs vegne, når at vi kan ikke alene fastholde vore stemmer, men også præstere en lille fremgang. Hvordan skal det så ikke gå, når at vi for alvor begynder og snakke politik ? Eller sætter vores aftryk på budget o.a. der kommer op ?

Jeg må tilstå, at jeg tænker når at vi får sat vort hold - og sætter kursen mod KV25, så vil der ske positive ændringer. Jeg læser i tallene, at 10% af bornholmerne vælger at stemme på V - og husk, det er alene partiet vi taler om her - og så kan det kun gå fremad, når at vi også får sat ansigter på, og lagt den kurs vi vil. 

Så ja, jeg er fortrøstningsfuld, og optimistisk, for det kan kun blive godt !!!

MENINGSMÅLING - FOLKETINGET

Ja, det var jo ikke just nogle tal der fik de store smil frem her, men efter at have tænkt lidt over dem, så - indrømmet - kan jeg godt finde et par forklaringer på dem. Den mest åbenlyse er selvfølgelig, hvis at vi kigger på hvordan at det også ser ud landspolitisk - men det gør dem jo ikke mere tålelige.

Tillige at andre partier er gået frem, må også tilskrives landstendenserne - og jeg har dog en tro på, at de bl.a. skattereformer der nu kommer, kommer til at vise hvorfor at V gik i regering, og dermed retter op på meningsmålingerne.

Jeg mener dog ikke at vor mand på Borgen, har lavet noget dårligt stykke arbejde - faktisk tværtimod når man tænker på, at han har været en del af de hold der bl.a. har forhandlet uddannelsesreformen på plads, men lige i denne situation tænker jeg at han er oppe imod nogle meningsstrømme, der ikke bare lige lader sig vende, og det påvirker også tallene.

MEDLEMSTAL

Her går det heldigvis i den rigtige retning, idet vort medlemstal er stigende - og det glæder mig altid. Men der er stadigvæk plads til flere - så kender du nogen der går og gemmer på en V-mand (m/k) i maven, så tag fat i vedkommende - eller kontakt en i vælgerforeningerne - så vi kan få vedkommende meldt ind.

NB. Husk, at hvis vedkommende vil have en stemme til opstillingsmødet, skal vedkommende være indmeldt - og have betalt - senest 30 dage inden mødet, så.....  

(Hvis du har nogen der vil være med, så bed dem gå på Venstres hjemmeside, og meld sig ind der - så betaler de med det samme, og er sikker på at være med. Der vil være adgangskontrol den 1. november - og medlemmer der ikke har betalt 30 dage før, vil kunne deltage - men har ikke stemmeret. Er der nogen der er i tvivl om hvorledes det gøres, så bed dem kontakte en i bestyrelsen - vi hjælper meget gerne)

VEL MØDT !!!

Vi går en måned i møde, hvor at der sker en bunke - det er 2 store arrangementer vi har i støbeskeen, og jeg ser meget frem til, at byde vore medlemmer (og gæster den 24. oktober) velkommen til et par meget spændende møder.

Håber at du har sat kryds i kalenderen ved både 24. oktober og 1. november !!!!

Venlig hilsen

Michael Hornshøj