I lørdags var vi så heldige, at kunne sige hej og velkommen til Asger Christensen der havde lagt vejen forbi vor dejlige Ø, og havde afsat tid til at møde dem der havde lyst til at møde ham.

Lad mig bare slå det fast med det samme - det var hvad jeg kalder en rigtig god oplevelse, og absolut ulejligheden værd, at drage ud i LOFs ny-erhvervede lokaler / have i Rønne, og møde Asger.

Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg tænkte "Hvem er han ?" da jeg hørte navnet første gang, men en hurtig tur forbi Venstres hjemmeside, så fik jeg sat ansigt på, og læste mig lidt frem til hvad at det var / er, at Asger står for. Derfor drog jeg mod Rønne, med lidt spænding - men også forventninger, og der blev jeg ikke skuffet.

Asger har sin daglige gang i EU parlamentet, og det kan virke lidt langt væk ja, men da Asger tog ordet, og fortalte lidt om hverdagen dernede, hvad de laver og hvordan de arbejder - så var det ligesom det hele kom meget tættere på.

At Asger så formåede at tale til os, i det sprog som alle forstår, nemlig helt nede på jorden - og selvom der var lidt jyske undertoner, så forstod man hvad at han sagde. Og han er landmand, og det kan mærkes - for han har hænderne ned i mulden, og taler til folk - ikke hen over hovedet på dem.

Asger var oprindeligt inviteret til Bornholm af Landbrug og Fødevarer, og derfor var Asger rundt omkring på Øen, og mødte mange forskellige folk og steder. Det var et travlt program, hvorfor vi er endnu mere glade for, at han også afså tid til at møde os lokale V-folk.

Tillige havde Niels Plum der er vores kandidat til næste års EU parlamentsvalg, slået følgeskab med Asger, og havde et fantastisk udbytte af at snakke med Asger om hvordan og hvorledes at tingene fungerer i EU parlamentet. Det er guld værd, at høre om Asgers egne oplevelser - og det var selvfølgelig noget vi andre også hørte om. Asger fortalte bl.a. om da han startede dernede havde der været lidt sprogmæssige barrierer, for det er så ikke alle der lige forstår jysk, men dertil meddelte Niels jo så, at heldigvis var bornholmsk et noget mere internationalt sprog, så det mente han nok at han skulle klare - ellers tilbød Birgitte ham på stedet, et par sprogkurser hos LOF, og så var det problem løst...

Asger havde medbragt lidt kasketter og kuglepenne, hvilket selvfølgelig skulle suppleres med en sjov lille historie - og det fik vi også, idet Asger understregede at selvfølgelig stod der Venstre på hans kuglepenne. Og de skrev blåt....

Det undrede mig at det blev understreget der stod Venstre på kuglepenne, hvilket jeg tog som en selvfølge, indtil Asger fortalte at da man sidst havde haft EU-valg, var der en af kandidaterne hvis kuglepenne der ikke stod Venstre på. Jeg fandt aldrig ud af om at den kuglepen skrev lysrødt - men historiens pointe gik op for mig, da Asger fortalte, at netop denne person ikke længere er i Vs gruppe i EU, idet han har skiftet parti (og så tænker jeg at du ved hvem der er tale om) til et mere "lyserødt" af slagsen.

Asger fortalte også om corona-tiden, og her var han faktisk imponeret. Normalt tager det jo måneder, hvis ikke år, at få ting igennem EU-møllen, men under corona viste selv EU handlekraft, og faktisk kom beslutninger på plads i løbet af en uge, så det kan altså godt lade sig gøre - heldigvis.

Også forhold omkring energi-krisen, priserne på el, gas m.m. var vi inde over, og selvom Asger har en fortid som landmand, var man ikke i tvivl om, at han er klar over hvad at han taler over. Ærligt - jeg var imponeret !!
Snakken om de internationale forviklinger som energi-problematikken har forårsaget kender vi vist alle til i mere eller mindre omfang, men da Asger begyndte og fortælle om de nye muligheder, udviklinger og tiltag der er kommet, så blev jeg ærlig talt imponeret - og det er noget der har utrolig meget fokus i EU. At vi så selv er på landkortet med EngeriØ projektet er en helt anden sag, og naturligvis også noget vi vendte. Bornholm er absolut med på noderne her understregede Asger, og så frem til at se hvad at der kom ud af det på sigt.

Mange andre spændende emner blev taget op, og umiddelbart kunne vi have talt længe - men Asger skulle retur med båden, men jeg sad godt nok tilbage med mange gode indtryk, da Asger var taget afsted.

Da jeg drog hjem, var det med en stolt følelse, at vi har så kompetente og vidende folk siddende i EU fra vort parti. Det er en god følelse - og et godt tegn for fremtiden på den internationale scene, at vi er så solidt repræsenteret.

Så alt i alt en rigtig god eftermiddag, hvor vi sluttede af med en snak om hvad at der sker lokalt - alt sammen i uformelle og hyggelige omgivelser i LOFs nye dejlige kolonihave.

Venlig hilsen

Michael Hornshøj